תאונות עבודה בגובה

תאונות עבודה בגובה

תאונות עבודה בגובה – כל מה שצריך לדעת

נפילה מגובה היא מתאונות העבודה השכיחות ביותר, ובהחלט עלולה לגרום לנזקים משמעותיים לנפגע. במקרים כאלו, חשוב לפנות בהקדם האפשרי אל עורך דין המתמחה בתאונות עבודה, אשר יסייע לנפגע לאורך הדין במטרה לקבל את הפיצויים המרביים המגיעים לו. מאידך, גם בעלי עסקים וגורמים נוספים העשויים להיות בעלי אחריות לתאונה, צריכים לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ מעורך הדין שיסייע בהרגעת הרוחות ובבניית האסטרטגיה הטובה ביותר לטיפול במצב.

 

כמה דברים שכדאי לדעת על נפילות מגובה

כאמור, תאונות עבודה בגובה הינן שכיחות ועשויות להיגרם בשורה ארוכה של מצבים ומקומות, למשל באתרי בנייה, במחסנים, בחנויות, במפעלים ועוד. חשוב לדעת כי לפי תקנות הבטיחות בעבודה (עבודה בגובה), עבודה בגובה מוגדרת בתור כל עבודה שיש בה סיכון לנפילה מגובה של שני מטרים ומעלה. כלומר, לא מדובר רק בנפילות מפיגומים גבוהים או בגלישה סנפלינג. על פי חוק מוגדרת גם נפילה מסולם תאונת עבודה, וכן ממכונה, מסל הרמה או מכל מתקן שהוא שגובהו מעל שני מטרים מפני הקרקע.

למעשה, התקנות מגדירות שורה ארוכה של תנאים לביצוע העבודה בגובה, עליהם חייבים להקפיד המעסיק, הבעלים וגורמים הממונים על הבטיחות במקום. כך למשל, עובד בגובה (מעל שני מטרים) חייב לגבל הדרכה ממדריך עבודה בגובה וקיבל אישור על ההדרכה. כמו כן, בעת העבודה חייב להיות העובדה מאובטח במערכות תקניות, שלמות ובדוקות המתאימות לעבודה המבוצעת,  או שקיימת רשת מגן שמתאימה לעבודה הנדרשת. בנוסף, כאשר עובדים על פיגום ממוכן, בימה מתרוממת ניידת או סל הרמה, העובד חייב להיות קשור למערכת מניעת נפילה.

מעבר לכך, חובה לוודא כי העובד משתמש בציוד מגן אישי, במערכת בלימת נפילה, רתמת בטיחות, ועוד. יש גם להקפיד על סימון ושילוט אם העבודה מבוצעת במקום בו ישנם כלים ממונעים, עובדים או עוברי אורח, וכן הלאה. אי עמידה באחת מהוראות הפקודה, עלולה להוות עילה לתביעת רשלנות כנגד המעסיק, המצטרפת לתביעה המוגשת כנגד המוסד לביטוח לאומי לקבלת פיצויים.

 

מה עושים במקרה של נפילה מגובה

אם פועל נפל מגובה מומלץ שיפנה בהקדם האפשרי לעורך דין המתמחה בתאונות עבודה. עורך הדין יסביר לו את האפשרויות הפתוחות לפניו ואת ההליכים הצפויים, ובתוך כך ינחה אותו ויעזור לו באיסוף כלל התיעודים ואסמכתאות. כך למשל, ככל הניתן חשוב לבצע צילומים של מקום הנפילה, כגון הרצפה שעליה ניצב סולם, אמצעי הרתימה והעיגון, מפגעים בשטח בו בוצעה העבודה וכדומה. כמו כן, יש לאסוף את פרטי הקשר של אנשים שהיו עדים לאירוע, וייתכן שיידרשו בשלב מאוחר יותר למתן תצהירים ועדויות.

בנוסף, יש לפנות לקבלת טיפול רפואי, לצלם את הפגיעות שנגרמו, ולוודא כי נסיבות התאונה נרשמות באבחון רפואי. בהמשך, בהתאם לאופי התביעה, עורך הדין ינחה להשגת מסמכים נוספים ולמילוי הטפסים הנדרשים, בין אם מדובר בתביעה המוגשת אל המוסד לביטוח לאומי, כנגד המעסיק או למעשה חברת הביטוח המבטחת אותו, ולעיתים כנגד חברת הביטוח של הנפגע.

 

אילו פיצויים ניתן לקבל עקב נפילה מגובה

אם עובד נפל מגובה הוא עשוי להיות זכאי לשורה ארוכה של הטבות ולפיצויים, המשתנים בכל מקרה לגופו. כך למשל, מהמוסד לביטוח לאומי ניתן לקבל דמי פגיעה למשך 90 ימים, ולאחר מכן לקבל מענק חד פעמי או קצבה חודשית בהתאם לאחוזי נכות שנקבעו ודרגת אובדן כושר עבודה. זאת לצד הטבות נוספות, החל בכיסוי הוצאות רפואיות ועד למימון הסבה מקצועית.

במידה ותובעים את המעסיק, חברת הביטוח שלו או חברת ביטוח פרטית של העובד, גם כאן הפיצויים תלויים במשתנים רבים, כגון אחוזי הנכות ואובדן כושר עבודה, רמת המשכורת, השלכות התביעה לטווח ארוך, גילו של הנפגע, אחריותו של המעסיק ועוד. תפקידו של עורך הדין הוא כאמור ללוות את הנפגע ולהשיג עבורו את מרב הפיצויים האפשריים.

לקבלת ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי עבור תאונות עבודה, הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו בטלפון 074-7031122.

 

ליעוץ ראשוני צור קשר

דילוג לתוכן