עורך דין תאונת עבודה בצפון

עו ד תאונות עבודה בצפון

עורך דין תאונות עבודה בצפון

שירותי של עורך דין תאונות עבודה בצפון נדרשים מצד עובדים אשר סבלו פגיעות הקשורות למקום תעסוקתם, בין אם מדובר באירוע פתאומי וחד פעמי (תאונה), בין אם במחלת מקצוע, ובין אם במצב רפואי שנגרם טיפין טיפין לפי תורת המיקרוטראומה. כמו כן, שירותי עורך הדין נדרשים על ידי גורמים העשויים למצוא את עצמם עומדים בפני תביעה, בגין אחריותם לכאורה לתאונת עבודה.

דברו איתנו

074-7031122phone
במיילpencil  

 

עורך דין תאונת עבודה בצפון מלווה את הנפגע לכל אורך הדרך ומול הגופים הרלוונטיים, בדגש על חברת הביטוח הפרטית אם קיימת פוליסה, המוסד לביטוח לאומי, וכן חברת הביטוח של המעסיק במידה ומדובר באירוע של רשלנות. הליווי כולל בין היתר ייעוץ והכוונה לגבי ההליכים האפשריים והצפויים, איסוף של המסמכים והתיעוד בנוגע לתאונה, השגת חוות דעת של גורמים רפואיים ואחרים, וכן ייצוג בפני וועדות, ניהול משא ומתן מול הצד השני, ועד לייצוג בפני בית המשפט ובערכאות ערעור לסוגיהן.

כאמור, עו ד תאונות עבודה בצפון עשוי בהחלט לייצג את הצד השני, אשר על פי חוק נושא באחריות לקרות התאונה. מדובר למשל במנהלי עבודה, בעלי עסק, גורמי תכנון, קבלני משנה, ממונה בטיחות במקום העבודה, ועוד. עבור גורמים אלו ניתנת מעטפת הגנה מקצועית מקיפה, בתנאי שמדובר במשרד עורכי דין בעל ניסיון וידע נרחב בתחומי הבטיחות והרגולציה.

 

תחילת הליווי של עורך דין לתאונות עבודה

כאמור, בשלב הראשון עורך דין תאונות עבודה חיפה והצפון, יספק מידע מקצועי להתנהלות נכונה. למעשה, אל עורך הדין כדאי לפנות מוקדם ככל האפשר על מנת לקבל הכוונה, כגון פנייה לטיפול רפואי אפילו בפגיעות הנראות קלות, קבלת אבחון רפואי ותעודה מוכרת, הקפדה על כך שיירשמו נסיבות הפגיעה בתיעוד הרפואי, וכדומה. כמו כן, עורך הדין ינחה את הנפגע לאיסוף של תיעוד רב ככל הניתן לגבי האירוע, כגון עובדים או אורחי אורח שהיו עדים לאירוע ופרטי ההתקשרות איתם, צילומים של המקום בו התרחשה התאונה, וכדומה. כמו כן, עורך הדין ינחה לביצוע הצעדים הנדרשים בכל שלב ושלב, כגון מילוי טופס בל 250, פנייה לחוות דעת רפואית, היערכות לישיבתה של וועדה רפואית ואף ייצוגה בישיבה, וכדומה.

כאמור, כבר למן השלב הראשון יבהיר עורך הדין את ההליך הצפוי, יבדוק את האפשרויות הרלוונטיות ויסייע בבחירה נכונה מתוכן. קיימים הבדלים בין התביעות שניתן להגיש לגורמים שונים, בדגש על הביטוח הלאומי, חברת ביטוח פרטית והחברה המבטחת המעסיק, ויש להכיר אותם.

 

הגשת תביעה לביטוח הלאומי

למרות שהמוסד לביטוח לאומי נועד לתמוך באנשים שנפגעו בתאונת עבודה, לא פעם מוערמים קשיים בקבלת הזכויות המגיעות, החל בדמי הפגיעה ועד למענק וקצבה. אין זה נדיר שהמוסד לביטוח לאומי טוען שהתאונה אינה קשורה לעבודה, שהפגיעה של העובד איננה תוצאה של התאונה, וכדומה. כאמור, עורך הדין דואג להקטין למינימום את הטענות שעלול המוסד להעלות, למשל דרך איסוף התיעוד והמסמכים ומילוי נאות של הטפסים, באופן שאינו מקטין בהמשך את סיכויי הלקוח לקבלת תשלומים והטבות מלאות. בהמשך, עורך הדין מנחה ומייצג את הלקוח בפני הוועדה הרפואית, אשר לקביעותיה יש משקל רב בקבלת ובגובה הזכויות, ואף דואג להשגת חוות דעת רפואית מטעמכם במידת הצורך. ייצוגו של עורך הדין מוביל לא פעם להתייחסות רצינית יותר כלפי טענות הנפגעים, וכך הדבר גם בערעורים על החלטות של פקידי ביטוח ורופאים.

 

תביעות כנגד חברות ביטוח

כאמור, בהתאם לנסיבות ניתן לתבוע גם את חברות הביטוח. אפשרות ראשונה היא לתבוע את המעסיק שהתרשל ולא עמד בחובת הזהירות, מה שמאפשר לקבל פיצויים מחברת הביטוח (או מהמעסיק אם בחר שלא להפעיל את הפוליסה). מטבע הדברים, החברה תעשה כפי יכולתה על מנת להקטין את החבות כלפי הנפגע, ואילו עורך הדין מטעמכם יביא הוכחות להתרשלות של המעסיק בחובתו כלפיכם ולאור החוקים, תקנות ודיני הבטיחות בעבודה, ולכך שהתרשלות זו הביאה לנזקים, תוך הוכחת חומרתם.

האפשרות השנייה היא כאמור תביעה כנגד חברת הביטוח הפרטית של הנפגע, במידה והוא מחזיק בפוליסת ביטוח תאונות אישיות או פוליסה רלוונטית אחרת. ושוב, עורך הדין יפעל בכל הערוצים על מנת להשיג את מרב הפיצויים המגיעים לכם, בין אם בבית המשפט או במשא ומתן הנערך מול החברה.

לקבלת ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי עבור תאונות עבודה, הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו בטלפון 074-7031122.

ליעוץ ראשוני צור קשר

דילוג לתוכן